Brownie cupcakes
Geplaatst op 9 maart 2018 door  Just by Co (lette)

The secret ingredient is always chocolate!
Chocolade voor vele een guilty pleasure ,volgens verschillende onderzoeken is extra pure chocolade ook nog eens gezond.
De cacao die in chocolade zit bevat vitamines en mineralen die bijdragen aan je al gehele gezondheid en zorgen ook nog eens voor het activeren van het gelukshormoon !
Let wel op, alles met mate ! ;-)

Je hebt nodig voor 6 stuks :

Papieren cupcakes vormpjes
Metalen muffin vorm

100 gr pure chocolade 72% of hoger
50 gr kokosbloesemsuiker
30 gr havermeel
20 gr amandelmeel
20 gr kokosolie
2 eieren 
1 theelepel choco loco*
Snufje zeezout

Topping:

100 gr zachte dadels
100 ml warm water
1 eetlepel cacao 
Pistache nootjes  

!Fodmap arme topping : 

1 banaan fijn prakken , mengen met 1 eetlepel cacao en eventueel 1 eetlepel ahornsiroop . Hazelnoten, amandelen, of pecannoten fijn snijden.

Aan de slag: 

Wel de dadels in het warme water als ze nog hard zijn.
Verwarm je oven voor op 200 gr.
Doe de papieren muffinvormpjes in een metalen vorm voor de stevigheid.
Smelt de chocolade au bain marie.
Smelt ondertussen ook de kokosolie en mix met een mixer de kokosbloesemsuiker er aan toe.
Mix een voor een de eieren er bij en mix dit een paar minuten luchtig.
Schep de melen, kruiden, en zout er voorzichtig door.
Roer als laatste de gesmolten chocolade er door, doet dit voorzichtig en maar zo dat alles goed opgenomen is in het beslag.
Verdeel het beslag over de vormpje en bak de brownies is 10 a 12 min af.
Ga verder met de topping, doe de dadels met het water in een blender en blend dit tot een pasta.
Roer hier de cacao bij en zet het in de koelkast.
Zijn ze cupcakes klaar verder de chocoladepasta over de cupcakes en strooi er nog wat fijn gesneden pistache nootjes over.
De cupcakes zijn meteen uit de oven het lekkerst, de chocolade is dan lekker smeuig! 
Geniet er van ! 
 
Liefs Co (lette )

Delen 


https://www.muskie.nl/winkel/green-gypsy-spices-livin-la-vida-choca/?ref=27