Salted caramel choco cups


Een voedzaam krokant cupje gevuld met een heerlijke dadel vulling en af getopt met pure chocolade. 

Echt een genietmomentje ! 

Je hebt nodig:

Mini muffinbakblik

Bodem:

100 gr havermeel 
25 gr amandelmeel 
1 tl bakpoeder
Snufje zout 
25 gram kokosolie 
25 gram agavesiroop 
1 ei

Vulling:

100 ml warm water 
125 gr dadels 
1 theelepel vanille aroma 
Snufje zeezout

Topping :

50 gr pure chocolade 72% of hoger

Aan de slag:

Verwarm je oven voor op 175 gr.
Wel de dadels in het water. 
Smelt de kokosolie zodat deze vloeibaar is.
Meng de ingrediënten in kom en voeg als laatste de gesmolten kokosolie er bij en kneed dit tot een deegbal.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats deze voor een uurtje in de koelkast.
Kneed het daarna nog weer goed door tot soepel deeg en verdeel het in 6 gelijke stukken.
Vet het muffinbakblik in en duw het deeg op de bodem en zijkanten zodat het mooie (ge)bakjes worden.
Bak ze af in 10/12 min , laat ze koelen en haal ze daarna uit het muffinbakblik. 
Ondertussen maak je de vulling.
Doe het water met dadels in de blender en mix dit fijn totdat er een mooie pasta ontstaat .
Voeg de vanille aroma en zeezout toe en roer dit door en vul de bakjes met de vulling. 
Smelt de chocolade au bain marie en dompel de bovenkant van het cupje met een klein laagje chocolade op de vulling.
Zet ze in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden . 
Geniet er van! 

Liefs Co (lette)


Delen: