(Eiwitrijke) Havermout repen
Ik maak mijn tussendoortjes altijd zelf.
Wie mij een beetje kent weet dat ik enorme fan van kwarktaarten ben ! Maar ja ik kan geen taart mee in mijn tas voor onderweg
Vaak gaat er dan een reep mee, zoals deze!
Voedzaam, vullend , makkelijk te maken en ook nog eens erg lekker!
Dus aan de slag, lekker voor mee naar school , je werk of onderweg!
Je hebt nodig :
Cakeblik
200 gr havermout
2 grote appels
10 gr agavesiroop
2 theelepels kaneel
100 ml water
Scheutje citroensap
50 gr dadels
25 gr kokosolie
50 gr vanille whey
1 theelepel koek en speculaas
Snufje zout
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 175 gr .
Schil de appels en snij ze in stukjes.
Doe het water met citroensap in de pan en voeg daar de appels, agavesiroop en kaneel aan toe en roer dit door.
Breng de appels aan de kook en laat het op een laag vuur doorkoken totdat ze gaar zijn.
Gebruik de staafmixer om het geheel te pureren tot het een mooie gladde appelmoes word.
Smelt nu de kokosolie en snij de dadels in stukjes.
Doe de appelmoes in een kom.
Voeg hier de kokosolie en kruiden aan toe en roer dit goed door . Roer de fijn gesneden dadels er door en voeg de havermout en whey er aan toe en roer dit goed door elkaar.
Vet je cakeblik goed in of gebruik een bakpapier .
Schep het mengsel in het cakeblik en druk het
goed aan en bak de havermoutreep in ongeveer 12-15 minuten gaar en mooi bruin. Controleer even want zo is iedere oven weer anders.
Laat helemaal afkoelen voordat je er repen (Ongeveer 9 stuks) van snijd.
Genieten er van!
Liefs Co ( lette)
Delen: