Kerst taart
Geplaatst op 23 december 2018 door Just by Co (lette)
Een chocolade taartje met een romige vulling en afgetopt met rood fruit geven je toch dat ultieme kerstgevoel! 😉
Lekker bij de koffie en thee of als dessert tijdens het kerstdiner.
Vrij van gluten,tarwe en lactose en kan prima tijdens het fodmapdieet.
Je hebt nodig:
2 siliconen stervormen
of 2 springvormen van 18 cm
Bakpapier
100 gr havermeel
50 gr amandelmeel
6 eieren
25 gr cacao poeder
100 gr kokosbloesemsuiker of kristal suiker
75 gr pure chocolade 72% of hoger
25 gr kokosolie
1 theelepel kaneel
1,5 theelepel bakpoeder
1 theelepel xanthaangom
Snufje zout
Vulling:
150 gr (lactose vrije)mascarpone of roomkaas
150 gr (lactose vrije) kwark
50 gr poedersuiker
Of
300 gr (lactose vrije) mascarpone of roomkaas
50 gr poedersuiker
Bij gebruik van een springvorm van 18 cm gebruik dan 400 gr voor je vulling.
Topping :
75 gr (bevroren) aardbeien
75 gr (bevroren) blauwe bessen
1 eetlepel water
0,5 eetlepel maizena
0,5 eetlepel poedersuiker
Aan de slag:
Vet de stervormen in of bekleed de bodem van beide springvormen met bakpapier en vet de zijkanten in.
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Doe de chocolade en kokosolie in een kom en smelt deze au bain marie op laag vuur op een steelpan en roer dit door elkaar. Als het gesmolten is zet je het vuur uit.
Mix de eieren met de suiker met een mixer of keukenmachine 5 a 8 min luchtig.
Doe de melen, cacaopoeder , kaneel, bakpoeder , xanthaangom in kom en roer dit door elkaar .
Zeef dit boven de luchtig geklopte eieren en spatel het door elkaar. Spatel het chocolademengsel erdoor.
Doe dit voorzichtig zodat je niet te veel lucht verliest.
Verdeel het beslag over de 2 springvormen en bak de cakes af in 25 min.
Ondertussen maak je de vulling, meng de mascarpone of roomkaas met de kwark en poedersuiker of alleen de poedersuiker door elkaar en zet in de koelkast.
Neem de cakes na 25 min uit de oven en laat in de vorm 2 uur afkoelen.
Ga dan verder met je topping
Doe de hoeveelheid aardbeien en blauwe bessen in een pannetje op het vuur met 1 eetlepel water en laat dit 5 min zachtjes pruttelen op een laag vuur.Meng een 0,5 eetlepel maizena en poedersuiker er bij en laat het indikken zodat het een coulis word.
Laat de fruitcoulis afkoelen.
Haal de chocoladecakes uit de vorm en leg er een op een plat bord.
Schep 2/3 van je vulling op de cake en strijk glad.
Leg de andere cake er omgekeerd bovenop, de vlakke kant boven.
Duw het licht aan en strijk de zijkanten glad.
Smeer de rest van de vulling over de bovenkant en garneer het met de fruitcoulis.
En klaar is je kersttaart!
Geniet er van! en fijne feestdagen!
Liefs Co (lette)
Delen: