Chocolade Kruidnoten🔸



De winkels liggen er vol mee, pepernoten , kruidnoten, chocolade pepernoten.
Maar hoe leuk is het om zelf aan de slag te gaan! En misschien nog wel lekkerder ook! ;-)
Deze kruidnoten zijn een voedzamere variant en ook nog eens gluten en lactose vrij en fodmaparm .

Je hebt nodig voor ongeveer 70/80 stuks : 

Bakpapier 

100 gr havermeel 
50 gr boekweitmeel 
50 gr kokosolie 
30 gr kokosbloesemsuiker 
20 gr appelstroop* of schenkstroop
50 ml (lactose vrije) melk 
1 eetlepel speculaaskruiden en een snufje zout 

75 gr pure chocolade 72% 

Aan de slag: 

Verwarm de oven voor op 175 gr.
Leg een bakpapier op de ovenplaat .
Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.
Haal het pannetje van vuur en voeg de stroop en kokosbloesemsuiker er aan toe en roer dit goed door elkaar . 
Voeg dan de melen , kruiden en zout er aan toe en als laatste de melk en roer dit ook goed door elkaar en kneed het deeg tot een mooie deegbal. Is het deeg nog te plakkerig voeg er dan wat meel aan toe, is het te droog voeg dan iets melk er bij . 
Maak van het deeg mooie kruidnoten en bak ze af in 20 min.
Laat ze goed afkoelen zodat ze uitharden en krokant worden zoals kruidnoten horen te zijn .
Voor de chocolade kruidnoten smelt je de chocolade au bain marie en schep de kruidnoten in de chocolade en roer het zo door dat een mooi dekje krijgt van chocolade .
Schep ze er met een vork er uit zodat de overtollige chocolade er af drupt.
Leg ze op een bakpapier en laat ze goed uit harden eventueel in de koelkast . 
Geniet er van! 😃

Liefs Co (lette)

*Fodmap dieet, gebruik dan schenkstroop

Delen: