Truffels en bonbons

Wil je ook met de kerst lekker maar toch verantwoord genieten , dan heb ik weer een lekker receptje. 

Truffels en bonbons met een twist van voedzame ingrediënten .

Hoe mooi is dat ?! Lekker en slim snoepen dus! 

Nieuwsgierig geworden naar het recept? kijk dan gauw naar het recept van deze gezondere truffels met 2 soorten vulling en bonbons.

Lekker om met kerst  op te tafel te hebben staan toch?! 

Je hebt nodig voor de truffels:

Voor ongeveer 14  stuks 

75 gr dadels 
10 gr cacao 
100 ml warm water 
30 gr kokosmeel 
50 gr pure chocolade 72% of hoger 
1 flinke eetlepel cacao om de te truffels in te rollen. 


Aan de slag:

Wel de dadels in 100 ml warm water zodat ze zachter worden.

Na ongeveer 15 min mix je het water met dadels in een blender tot een pasta. 

Doe dit in een kom en voeg hier de cacao en kokosmeel bij en roer die goed door en kneed het tot een bal.

Zet het in de koelkast en laat het daar ongeveer een uurtje staan zodat het wat steviger word. 

Maak er met je handen mooie balletjes van . 

Strooi op een bakpapier de cacao .

Smelt de chocolade au bain Marie .

Dompel de balletjes in de gesmolten chocolade en haal ze er met een vork uit zodat de overstollige chocolade er afdruipt en rol ze door de cacao poeder en leg ze op een bakpapier. 

Zet ze nog even in de koelkast zodat de chocolade goed kan uitharden. 


Je hebt nodig voor de amandeltruffel*: 

Voor ongeveer 10 stuks 

50 gr amandelmeel 
1 eetlepel ahornsiroop 
1 eetlepel water 
25 gr pure chocolade 72% of hoger 
1 flinke eetlepel cacao 


Aan de slag :

Doe de amandelmeel met de agavesiroop en water in een kom en roer dit goed door .

Kneed er een bal van en leg even een uurtje in de koelkast zodat het wat steviger word. 

Strooi op een bakpapier de cacao .

Smelt de chocolade au bain Marie .

Dompel de balletjes in de gesmolten chocolade en haal ze er met een vork uit zodat de overstollige chocolade er afdruipt en rol ze door de cacao poeder en leg ze op een bakpapier. 

Maak met je handen mooie balletjes en dompel ze dan in de gesmolten chocolade en rol de daarna in de cacaopoeder en leg het op een bakpapier.

Leg de truffels in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden. 


De bonbons op de foto heb ik gemaakt met dezelfde vulling als de truffels .

Verder heb je hier voor nodig:

Siliconen vorm voor chocolaatjes

100 gr pure chocolade 72% of hoger.


Aan de slag:

Smelt de chocolade au bien marie.

Vul de vormpjes met de gesmolten chocolade en laat deze daarna ondersteboven uitlekken zodat er alleen nog maar een dun randje chocola in het vormpje zit. 

Schraap de overtollige chocolade er met een mesje af. 

Zet het in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.

Vul daarna de vormpjes met de vulling, niet helemaal tot aan de bovenkant. 

Laat de chocolade eventueel weer even wat warmer worden zodat het wat vloeibaarder wordt en vul de bonbons tot de rand vol met chocolade, schraap het overtollige chocolade weer weg. 

Zet de chocolaatjes in de koelkast voor minimaal 3 uur zodat de chocolade kan uit harden. 

Bewaar de truffels en chocolaatjes in de koelkast. 

Geniet er van! 

Liefs Co (lette)

Delen: 

Let op: * de amandeltruffels en bonbons met amandel vulling zijn geschikt voor het fodmap dieet , de andere variant niet.