Pizza quiche
Geplaatst op 15 februari 2018 door Just by Co (lette)
Quiche een hartige taart.De meeste quiches zijn vaak minder gezond
door de vette bodem en roomvulling.
Om een gezonde quiche te maken heb ik de bodem vervangen en voedzame melen gebruikt.
Je hebt hier voor nodig:
Springvorm of quiche vorm
Bodem:
150 gr havermeel
100 gr boekweitmeel
2 eetlepels olijfolie
150 lauw water
Snuf zout
1 theelepel pizza kruiden
Vulling:
150 gr hamblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 rood uitje
1 paprika
0,5 courgette
0,5 bakje champignons
4 eieren
1 teentje knoflook
Snufje zout en peper en pizzakruiden
Mozzarella hoeveelheid naar smaak
Aan de slag:
Meng alle ingrediënten van de bodem in kom en sneed dit tot een mooi deeg dat niet meer plakt.
Verwarm ondertussen je oven voor op 200 gr.
Strool wat meel op je aanrechtblad en rol het deeg uit zodat het de juiste grote heeft voor in je springvorm of quichevorm.
Verdeel het over de vorm.
Ik heb zelf een grote quiche/vlaai vorm met losse bodem gebruikt.
Smeer de deegbodem in met tomatenpuree .
Snij de hamblokjes en groenten fijn en verdeel dit over de bodem.
Kluts 4 eieren met de geperste knoflook en kruiden en verdeel/schenk dit over de groente.
Verdeel dit door de vorm heen en weer te bewegen zodat het ei zich verdeelt over de hele quiche.
Strooi er dan nog mozzarella over en je quiche kan de oven in.
Bak de quiche in ongeveer 25 a 30 min gaar.
Eet smakelijk!!
Liefs Co (lette)
Delen: