Granola 

De dag gewoon goed beginnen met een heerlijk ontbijtje ? Maak dan zelf granola!
Granola is een mix van havermout, noten en zaden die je roostert in de oven.
Het leuke van zelf maken is dat je kan variëren wat je er in doet en het ook nog eens heel makkelijk te maken is.
Ik voegde er  pure chocolade aan toe!
Eet je granola lekker met kwark of yoghurt en eventueel fruit.


Je hebt nodig:

200 gr  havermout
50 gr honing
3 theelepels choco loco of  pumpkin spices* Green_Gypsy
12 fijn gesneden dadels
25 gr kokosolie
Handje amandelen of schaafsel
25 gr geraspte pure chocolade 72% of hoger



Aan de slag:

Verwarm je oven voor op 175 gr .
Doe de havermout samen met de kruiden en honing in een kom en meng dit. Zet een pannetje op het vuur en smelt de kokosolie en meng dit  bij je havervlokken.
Leg een bakpapier op de bakplaat en leg de granola hier op en bak het ongeveer 15-20 min in de oven tot dat het een mooie bruine kleur heeft.
Schep het tussen door even om zodat het alle kanten goed geroosterd is.
Laat de granola afkoelen .
Snij de dadels fijn en rasp de chocolade met een grove rasp of snij het heel fijn. Als de granola is afgekoeld voeg je de dadels, geraspte chocolade en amandelschaafsel toe.
Schep de granola in een goed afsluitbare pot.
Je kunt granola zeker een week a 2 bewaren.
Eet smakelijk ! 

Liefs Co (lette)

* Heb je dit niet , je kan ook kaneel, speculaaskruiden of cacao toevoegen 


Delen: