Kokos banaan ontbijttaartje
Geplaatst op 10 april 2018 door Just by Co (lette)
Eenvoud siert zeggen ze toch wel eens?
Zo ook dit ontbijttaartje , smaakvol , makkelijk te maken en ook nog eens vol voedzame ingrediënten.
Maak het taartje de avond er voor en je hebt de volgende ochtend een heerlijk ontbijtje !
Want wat is er nou beter dan de dag goed beginnen dan met (gezonde) taart?!
Ook lekker als gezond tussendoortje .
Je hebt hier voor nodig :
Springvorm 12 cm
Bakpapier
Bodem:
2 eetlepels (gv) havermout
1 eetlepel kokosrasp
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel Alpro coconut melk
Vulling:
300 gr (lactose vrije) kwark
1 eetlepel kokosrasp
1 eetlepel ahornsiroop
3 gelatine blaadjes
0,5 banaan
1 blokje in stukjes gesneden pure chocolade 72% of hoger
Aan de slag:
Leg een bakpapiertje in je springvorm.
Doe de gelatine in een kommetje koud water .
Meng alle ingrediënten van de bodem in een kom en roer en dit goed door.
Bekleed hier mee de springvormpje en druk het goed aan en zet het in de koelkast .
Ondertussen maak je vulling.
Doe de kwark met ahornsiroop en kokosrasp in kom en roer dit door .
Proef je beslag , als je hem zoeter wilt voeg dan extra zoetstof er aan toe.
Schep nu 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine blaadjes bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit nu bij de rest van je kwark vulling mengsel en roer dit nog even goed door.
Giet het mengsel op de bodem en zet het taartje in koelkast zodat die op kan stijven.
De volgende ochtend snij je de banaan in plakjes en leg die samen met de fijn gesneden chocolade over het taartje.
Eet smakelijk en geniet er van!
Liefs Co (lette)
Delen: