Bessen sensatie 
Geplaatst op 3 februari 2018 door  Just by Co (lette)

De opvolger van de strepen sensatie*

Blauwe bessen, ze zijn lekker, voedzaam en een 
echte superfood!
Stop ze in een taart en je hebt en supertaart ;-)
Het ziet er misschien ingewikkeld uit , maar dit kan jij ook! 
Deze streperige kwarktaart met een voedzame cake bodem en een vulling van blauwe bessen en luchtige kwark is een plaatje voor het oog en genietmomentje voor jou!


Je hebt hier voor nodig :

Springvorm 18 of 20 cm
Bakpapier 

Bodem: 

75 gr havermeel 
25 gr amandelmeel
2 eetlepels ahorn of agavesiroop 
2 eieren 
1 eetlepel choco loco ** of cacao 
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout 

Vulling:

675 gr (lactose vrije) kwark 
50 gr ahorn of agavesiroop  (of meer ,proef je beslag)
125 gr blauwe bessen
8 gelatine bladen 

Topping:

Blauwe bessen
pistache noten of noten naar keuze 
15 gr pure chocolade 72 % of 85% 

Aan de slag: 

Verwarm de oven voor op 175 gr 
Doe een bakpapier in de springvorm. 
Doe de gelatinebladen in een kommetje water. 
Doe de melen ,bakpoeder, choco loco of  cacaopoeder ,ahorn of agavesiroop , en  zout in kom en roer dit door elkaar.
Mix met een mixer of keukenmachine de eieren 5 min luchtig.
Schep de meelmengsel er door en roer dit voorzichtig maar wel zo dat het meel is opgelost.
Schep het beslag over de bodem van je springvorm en bak het af in 10/15 min.
Onder tussen maak je vulling .
Mix met een mixer de kwark met ahorn of agavesiroop  luchtig. 
Zet een pannetje op het vuur met de blauwe bessen en 2 eetlepels water en laat dit sudder tot dat een soort coulis word.
Voeg daar 4 blaadjes gelatine bij en roer dit door net zolang tot dat de gelatine is opgenomen.
Verdeel de kwark over 2 kommen. Weeg ongeveer 275 gr kwark af en voeg hier hier de blauwe bessen aan toe en roer dit goed door.
Doe 2 eetlepels van je witte kwarkmengsel in een pannetje op het vuur en voeg hier de andere 4 week geworden gelatine bij. 
Voeg dit nu bij de rest van het witte kwarkmengsel en roer dit goed door.
Haal de bodem uit oven en laat de bodem even afkoelen.
Schep nu ongeveer 2 eetlepels witte kwark op de bodem daarna schep je 2 eetlepels blauwe bessen kwark op de witte kwark en daar boven op weer de blauwe bessen kwark .
Herhaal deze stap tot dat de beide mengsels op zijn. Je krijgt nu een streperig effect in de taart . 
Zet de taart in de koelkast om op te stijven. 
Na ongeveer 3 uur is je taart klaar en kan je het eventueel nog garneren.

Smelt de pure chocolade au bain marie.
Verdeel de  blauwe bessen en nootjes over de taart en swirl de gesmolten chocolade er over.
Laat de chocolade even uit harden en klaar is je genietmomentje!


Liefs Co (lette)

*   Strepen sensatie

** http://greengypsyspices.com

Delen: