Stracciatella  strawberry cheesecake 

Stracciatella strawberry cheesecake! De opvolger van Stracciatella cheesecake 1.0 en 2.0
Een heerlijke cheesecake met een voedzame brownie bodem , een lekker luchtige vulling met stukjes chocolade en een twist van aardbeien! 
Gewoon maken, te lekker!

Je hebt nodig :

Springvorm 20 cm 
Bakpapier

Bodem:

1 blikje (240 gr uitgelekte) zwarte bonen 
1 Banaan 
50 gr Havermeel
50 gr Boekweitmeel 
1 ei 
25 gr cacaopoeder 
25 gr ahorn of agavesiroop 
1 theelepel speculaaskruiden 
1 theelepel bakpoeder

Vulling :

400 gr (lactose vrije) kwark 
200 gr (lactose vrije) roomkaas
40 gr ahorn of agavesiroop 
10 gr vanille aroma 
100 gr aardbeien 
50 gr pure chocolade of cacaonibs 
7 gelatine blaadjes

Topping:

Hoeveelheid naar wens: 
Pure chocolade 
Aardbeien

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 graden en leg een bakpapier in je springvorm .
Wel de gelatine blaadjes. 
Doe nu alle ingrediënten van de brownie in een kom en mix het met een keukenmachine tot een mooi egaal beslag.
Giet nu het mengsel in je springvorm en verdeel het goed en strijk het glad.
Bak de brownie af in ongeveer 20 a 25 min af 
Maak ondertussen de vulling .
Verwarm de aardbeien met een beetje water in een pannetje op de vuur en pureer ze daarna .
Mix met mixer in een kom de kwark, roomkaas , siroop en vanillearoma goed door zodat het lekker wat luchtiger word.
En voeg hier het aardbeien mengsel bij en mix dit nog even goed door .
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit bij je kwarkmengsel en mix dit weer even goed door.
Voeg als laatste de cacaonibs of pure chocolade stukjes (dit kan je met een handrasp doen of snij de chocolade fijn met een mesje) erbij en roer dit door.
Haal de bodem uit de oven en laat hem heel even afkoelen en giet daarna de vulling op de bodem en zet het in de koelkast. 
Zet de taart voor minimaal 2 uur in de koelkast zodat ie op kan stijven
Snij de aardbeien door midden en verdeel ze over de taart . 
Als laatste strooi er nog wat chocolade stukjes over en zet de taart nog weer een uur in de koelkast zodat de aardbeien mee kunnen opstijven in de vulling. 
Daarna is ie klaar en kan je er lekker van genieten! 

Liefs Co (lette


Delen: