Coconut cups
Gek op kokos?
Kijk dan mee naar het recept van deze gezonde en heerlijke coconut cups.
Deze gouwe oude stond nog niet op mij site maar vanaf nu wel en ook nog in een fodmap variant .
Je hebt nodig (voor 7 stuks) :
(Siliconen) muffinvormpjes
Cupjes :
100 gr dadelpasta *(zie link voor recept) of 30 gr ahornsiroop
50 gr havermout
50 gr havermeel
1 ei of 10 gr chiazaad + 50 ml koud water
15 gr raw cacao
Vulling :
225 gr (lactose vrije )kwark
1 a 2 eetlepels ahorn of agave siroop naar smaak
30 gr kokosrasp
2 gelatinebladen (als de kwark dik genoeg is dan is dit niet nodig )
Chocolade topping:
75 gr dadelpasta * of 40 gr pure chocolade 72% of hoger
10 gr raw cacao
1 gelatineblad ( als je de pure chocolade gebruikt dan is dit niet nodig )
Aan de slag :
Week de gelatine in een laagje koud water.
Doe het chiazaad in het water zodat het kan wellen.
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Meng nu alle ingrediënten ( melen , ei of gewelde chiazaad, raw cacao, en zoetmiddel ) van de cups in een kom en schep dit mengsel in de muffinvormpjes en verdeel het goed over de vormpjes , ook de zijkanten van de vormpjes en druk het aan.
Bak ze af in 10 min .
Maak ondertussen de vulling .
Doe de kwark met de kokos en zoetmiddel in een kom en roer dit goed door.
Proef je beslag, voor eventueel extra zoetstof.
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine( 2 blaadjes ) bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit nu bij de rest van je kwarkvullingmengsel en roer dit goed door.
Giet het mengsel in de cups. Is de kwark dik genoeg dan is dit niet nodig!
Zet ze in de koelkast en haal ze er na 2 uur uit zodat de chocoladetopping er op kan.
Meng de dadelpasta met de cacao.
Schep 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en zet het op het vuur en voeg hier de week geworden gelatine( 1 blad ) bij en roer dit door tot dat de gelatine opgelost is.
Voeg dit nu bij de rest van je chocolademengsel en roer dit goed door.
Verdeel dit over de cups en garneer ze met een noot of kokossnippers . Of smelt de chocolade au bain marie en schep met een lepel de pure chocolade er over.
Zet ze weer terug in de koelkast voor 2 uur.
Zijn ze klaar, dan lekker van genieten!
Liefs Co (lette)
Delen :