Vroegah toen Just by Co nog een kleine Co was voelde ik mij letterlijk als een kind in een snoepwinkel als ik samen met mijn moeder bij de bakker was en ik dan wat lekkers uit mocht zoeken voor het weekend.En je raad het waarschijnlijk al , mokka koeken!! Deze koek is gevuld met een mokka crème en afgetopt met een laagje heerlijke pure chocolade en is ook nog eens glutenvrij en lactose vrij.
Je hebt nodig voor 8 koeken:
Bakpapier
Bodem koek:
85 gr havermeel 25 gr amandelmeel 20 gr kokosbloesemsuiker 10 gr kokosolie 1 theelepel bakpoeder 1 ei
Mokka crème :
150 gr ( lactose vrije) roomkaas of mascarpone 25 gr ahornsiroop of kokosbloesemsuiker of meer, proef je vulling even. 1 theelepel raw cacao 1/2 zakje mokka oploskoffie (Nescafé mocca) 5 ml vanille aroma
Topping :
75 gr pure chocolade (72% of hoger) 8 walnoten
Verwarm je oven voor op 175 gr Smelt de kokosolie in pannetje op het vuur. Meng alle ingrediënten van de bodem van de koek in kom en kneed dit tot een deegbal. Bestrooi je aanrechtblad met iets havermeel en rol de deegbal uit en steek met een ronde uitsteker de koeken er uit of snij met een mes ronde koeken er uit .(niet te dun) Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze af in 15 min. Maak onder tussen de mokka crème . Doe een half zakje mocca oploskoffie en 1 theelepel cacao, vanille aroma en de ahornsiroop of kokosbloesemsuiker in een kom en roer dit door. Voeg nu de roomkaas of mascarpone toe en mix dit met een mixer goed door. Proef even , of je eventueel nog zoeter wil , dan extra zoetstof toevoegen. Als de koeken klaar zijn laat je ze afkoelen. Verdeel de mokka crème over de koeken en laat de randen ongeveer een 0,5 vrij rondom. Smelt de chocolade au bain marie. Schep ongeveer 1 eetlepel gesmolten chocolade per koek en verdeel dit over de koek door de koek te bewegen dat de gesmolten chocolade goed verdeeld word. Je kan ze ook in de chocolade dompelen maar let dan wel op dat de mokka crème niet in de chocolade komt want dan kan de chocolade minder vloeibaar worden. Leg ze op een bord met een bakpapier en garneer ze met een walnootje en zet ze in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden. Is de chocolade uitgehard dan is het tijd om er lekker van te smullen! Geniet er van!
Liefs Co ( lette)
Delen:
Externe inhoud
De inhoud die hier wordt weergegeven kan niet worden weergegeven vanwege de huidige cookie-instellingen.
Deze website kan inhoud of functies aanbieden die door derden op eigen verantwoordelijkheid wordt geleverd. Deze derden kunnen hun eigen cookies plaatsen, bijvoorbeeld om de activiteit van de gebruiker te volgen of om hun aanbiedingen te personaliseren en te optimaliseren.
Cookie-instellingen
Deze website maakt gebruik van cookies om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden. Bepaalde inhoud van derden wordt alleen weergegeven als "Inhoud van derden" is ingeschakeld.
Technisch noodzakelijk
Deze cookies zijn noodzakelijk voor de werking van de website, bijvoorbeeld om deze te beschermen tegen aanvallen van hackers en om te zorgen voor een uniforme uitstraling van de site, aangepast op de vraag van bezoekers.
Analytisch
Deze cookies worden gebruikt om de gebruikerservaring verder te optimaliseren. Dit omvat statistieken die door derden websitebeheerder worden verstrekt en de weergave van gepersonaliseerde advertenties door het volgen van de gebruikersactiviteit op verschillende websites.
Inhoud van derden
Deze website kan inhoud of functies aanbieden die door derden op eigen verantwoordelijkheid wordt geleverd. Deze derden kunnen hun eigen cookies plaatsen, bijvoorbeeld om de activiteit van de gebruiker te volgen of om hun aanbiedingen te personaliseren en te optimaliseren.