No bake pindakaas repen
Geplaatst op 16 september 2018 door Just by Co (lette)


Pindakaas wie is er niet groot mee geworden?! 

Ik eerlijk gezegd niet maar nu vind ik het heerlijk.

Bij het zien  van de heerlijke pindakaas repen in de supermarkt speurde ik de verpakking af om te zien of ik ze mocht hebben, helaas.... 

Maar Co zou Co niet zijn om een eigen pindakaasreep te bedenken. 

Met trots presteer ik deze heerlijke fodmap arme pindakaasrepen! 

Lekkere smeuïge repen met stukje pure chocolade! 

Je hebt nodig : 

Cakevorm
Bakpapier 

50 gr pindakaas ( Ik gebruikte hier voor de 100% pindakaas met stukjes van de AH) of notenpasta 
25 gr kokosolie
50 gr ahornsiroop 
25 gr gepofte rijst 
25 gr havermout 
Optioneel 25 gr pinda’s of , amandelen , hazelnoten 
15 gr pure chocolade 72% of hoger
Snufje zout 

Aan de slag : 

Doe het bakpapier in het cakevorm. 
Snij de pinda’s of andere noten en pure chocolade in kleine stukjes .
Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur. 
Haal het pannetje van het vuur en roer hier de ahornsiroop en pindakaas en snufje zout goed door  *
**Roer er daarna de gepofte rijst , havermout , stukjes pinda en chocolade er bij en roer dit ook goed door elkaar. 
Schep het mengsel in de met bakpapier beklede cakevorm , verdeel het en druk het goed aan. (Met bv de achterkant van een lepel of vork) 
Zet minimaal voor 4 uurtjes in koelkast .
Is het stevig genoeg geworden , snij er dan repen van. (Ongeveer 8 a 9 stuks) 

Bewaar ze in de koelkast. 

Geniet er van!

Liefs Co (lette) 

 *Proteine pindakaas repen? Wil je extra eiwitrijke pindakaasrepen voeg dan  bij *  2 scoops isolaat perfection en 40 gr (lactose vrij) kwark er aan toe en roer dit goed door elkaar en ga verder met stap ** daar heb ik de pinda’s weg gelaten . 


Delen :